Pastat / suolaiset

Pastat / suolaiset

Chilipasta italialaisten lihapullien kanssa (4 hlölle)

1 pkt Morellin Peperoncino Rosso pastaa
400 g naudan paistijauhelihaa
1 siivu paahtoleipää
1 dl lihalientä
1 kananmuna
10 pientä kaprista
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1-2 tl suolaa
mustapippuria

Leikkaa paahtoleivän ulkoreunat pois ja pehmennä sisus lihaliemessä. Sekoita kulhossa jauheliha, kananmuna, hienonnetut tomaatit sekä kaprikset ja mausteet. Lisää taikinaan turvonnut leipä ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan ja pyörittele siitä sen jälkeen pieniä lihapullia. Paista lihapullat joko uunissa tai paistinpannulla ja lisää tomaattikastikkeen joukkoon. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile italialaisten lihapullien seurana.

Tomaattikastike:
2 tlk (4 dl) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2. dl kasvislientä tai vettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 tl pizzamaustetta
? tl chiliä

Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota niitä kattilassa aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Lisää joukkoon mausteet ja nesteet, keitä kastiketta 20 min. ajan. Paseeraa kastike halutessasi ja lisää joukkoon lihapullat maustumaan. Tarjoile lihapullakastike Peperoncino Rosso pastan kanssa.

Tryffelipasta artisokkapaistoksen kera (4 hlölle)

1 pkt Morellin Tartufo pastaa
100 g latva-artisokan sydämiä
100 g pala kesäkurpitsaa
10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 punasipuli
100 ricotta juustoa
100 tuoreita yrttejä (esim. basilikaa, rucolaa)
oliiviöljyä
tryffeliöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa latva-artisokan sydämet puoliksi, suikaloi kesäkurpitsa, tomaatit ja punasipuli. Kuullota kesäkurpitsa ja punasipuli paistinpannulla ja lisää lopuksi artisokan puolikkaat sekä tomaattisiivut joukkoon. Lisää lämpöä, mausta suolalla sekä pippurilla ja paista mehukkaan kypsäksi. Kun paistos on valmis, ripottele pinnalle ricottaa ja tuoreita yrttejä. Viimeistele laadukkaalla oliiviöljyllä ja tarjoile tryffelipastan kanssa joka on keitetty pakkauksen ohjeen mukaan.

Parmankinkkupasta

1 pkt Morellin Cacao pastaa
200 g ilmakuivattua kinkkua
100 g kevätsipulia tai purjoa
1 solo-valkosipuli
2 dl kuohukermaa
1 dl täysmaitoa
tuoretta salviaa
rosepippuria
mustapippuria

Leikkaa ilmakuivattu kinkku suikaleiksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää joukkoon hienonnetut sipulit ja mausta pippureilla. Kaada joukkoon nesteet ja anna niiden keittyä hiljalleen kokoon, jolloin kastike suurustuu. Lisää lopuksi tuoretta salviaa makusi mukaan ja tarjoile kastike Cacao pastan kanssa, joka on keitetty pakkauksen ohjeen mukaan.

Chilipasta scampien ja rapuvaahdon kanssa

1 pkt Peperoncino Rosso pastaa
12 kpl scampeja
4-5 dl rapukastiketta
tuoretta korianteria

Aloita ruuan valmistus rapukastikkeen keitolla. Kun kastike on valmis, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja paista scampit pannulla mehukkaan kypsiksi. Kaada rapukastiketta kypsän, valutetun pastan joukkoon ja annostele lautaselle. Nostele paistetut scampit päälle ja koristele hienonnetulla korianterilla.

Rapukastike:
500 g kokonaisia katkarapuja
1 sipuli
1 porkkana
3 valkosipulin kynttä
3 rkl tomaattipyrettä
1 l mietoa kalalientä tai vettä
2,5 dl kermaa
15 g voita
suolaa
tabascoa tai chiliä

Kuori katkaravut lautaselle, paloittele sipuli, porkkana ja valkosipuli. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota siinä kasvikset, mausteet sekä ravunkuoret pitkään. Lisää tomaattipyree, nosta lämpöä ja anna pyreen hautua hetki. Kaada kalaliemi ja anna kiehua hiljalleen n. 20 minuuttia. Siivilöi keitto, lisää kerma ja anna keiton saostua hetken aikaa hiljaa kiehuen. Halutessasi voit suurustaa keiton, jolloin se on täyteläisempää. Tarkista maku ja lisää juuri ennen tarjoilua katkaravut.